Osteopathie


Statera praktijk voor osteopathie Maike Raaijmakers

De Duivenakker 4
5735 JA Aarle-Rixtel

 


Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele geneeswijze die het lichaam ziet als één geheel. Gewrichten (pariëtale systeem), organen (viscerale systeem) en de schedel (craniale systeem) hebben allen invloed op elkaar. Een blokkade in één deel van het lichaam kan het totale lichaam beïnvloeden.

Het lichaam heeft van nature een zelfherstellend vermogen. Wanneer er een verstoring is in het lichaam zal het lichaam dit zelf kunnen herstellen. Soms is de verstoring zo sterk dat het lichaam niet meer in staat is om zelf helemaal te herstellen. Het gevolg hiervan is een verminderde beweeglijkheid van weefsels waardoor klachten en blessures kunnen ontstaan.

Een osteopaat is opgeleid om verschillende lichaamssystemen te onderzoeken op bewegingsverlies en zo op zoek te gaan naar de oorzaak van uw klachten. Door de beweeglijkheid te bevorderen wordt het lichaam in staat gesteld zichzelf te genezen en weer gezond en klachtenvrij te functioneren.

Wanneer osteopathie?

Heeft u hoofdpijn, gewrichtspijnen, rugpijn, maag- of buikklachten, klachten aan de kaak of andere klachten? Dan is osteopathie geschikt voor u. Osteopathie is een manuele werkwijze die gericht is op het verbeteren van de beweeglijkheid van het lichaamsweefsel om zo het zelfherstellend vermogen van het lichaam te optimaliseren. Osteopathie is veilig en effectief voor het oplossen van deze en tal van andere klachten.

Osteopathie bij baby’s en kinderen

Ook voor uw baby of uw kind bent u bij een osteopaat aan het juiste adres. Huilt u baby veel, heeft het een voorkeurshouding of last van reflux? Zit uw kind niet lekker in zijn/haar vel, slaapt het slecht, of heeft het keel-, neus-, oorproblemen. Een osteopaat kan door middel van zeer zachte en milde technieken de beweeglijkheid van verschillende lichaamsstructuren verbeteren en hierdoor een positieve invloed uitoefenen op het welzijn en de ontwikkeling van uw kind.

Wilt u meer informatie, een gratis kennismakingsgesprek inplannen of direct online een afspraak plannen? www.osteopathiestatera.nl