Haptonomie


Corrie Ligteringen

De Duivenakker 4
5735 JA Aarle-Rixtel

 


“Aanraking geeft inzicht en bewustwording”

Wie ben ik? Hoe kom ik tot mezelf? Vragen die veel mensen zichzelf stellen in deze tijd waarin stress en burn-out op de loer liggen. Haptotherapie  leert mensen door middel van aanraking zich beter bewust te worden van de wisselwerking tussen lichaam en hoofd. “Door aanraking kun je goed voelen hoe iemand reageert op bijvoorbeeld stress.”

Met welke vragen of klachten kan ik terecht?

We zijn tegenwoordig heel erg bezig met denken en rationaliseren, maar het is ook heel belangrijk om te voelen wat dingen met je doen. Wil je dat (beter) leren. Mensen komen bij mij met stressgerelateerde klachten, omgaan met druk op het werk, voor burn-outbegeleiding of voor rouwverwerking. Maar ook als je wilt leren omgaan met dingen waar je moeite mee hebt zoals eenzaamheid of verdriet, of als je in het dagelijks leven regelmatig tegen dezelfde situatie aanloopt kun je terecht

Heel mooi en bijzonder is bijvoorbeeld ook de haptonomische zwangerschapsbegeleiding waarin zowel jij als je partner leren echt contact te maken met het kindje in de buik en jullie je samen voorbereiden op de bevalling.

Hoe werkt haptonomie?

Als je mensen aanraakt heb je de mogelijkheid om ze te leren voelen wat dat met ze doet. De aanraking geeft inzicht en bewustwording. Je voelt letterlijk hoe je reageert op verandering of stress.

Je komt altijd eerst voor een gratis intake om te kijken of er een klik is en wat ik voor je kan betekenen. Daarna volgen drie sessies waarin we verder ingaaan op je hulpvraag en je kennismaakt met het aanraken. Na die drie sessies maken we een behandelplan. De één is met twee vervolgsessies geholpen, een ander heeft langduriger ondersteuning nodig.

Voor meer informatie of een afspraak kunt u kijken op de website: www.affecthaptonomie.nl.